CE EN 15250

Yritys

Vuosirengas

Loimu luo lämmön

tunnelma2Me Pohjolan asukkaat sen tiedämme: mikään ei lämmitä mieltä, kehoa ja kotia niin suloisesti kuin takkatuli. Koska suurin osa vuodesta on kylmää ja pimeää, luo elävä tuli niin kotiin kuin vapaa-ajan asuntoon ainutlaatuista tunnelmaa. Se on kuin tv-sarja, johon ei koskaan kyllästy.

Mutta takkatulen lämpö ei ole pelkästään mukavuustekijä, joka luo syvää turvallisuuden ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Se on myös fiksu ja moderni lämmitysratkaisu, joka säästää sekä luonnon että sinun varojasi.

25 vuotta yksilöllistä tulisijavalmistusta

Periaatteemme tulisijojen valmistuksessa on alusta lähtien ollut perinteinen käsityötaito yhdistettynä huipputeknologiaan. Valmiissa lopputuotteessa tämä näkyy viimeistä piirtoa myöten hyvin tehtyinä, ajattoman tyylikkäinä, kestävinä tuotteina sekä puhtaana ja tehokkaana palamisena. Jokainen tuotteemme on yksilöllinen, joten kahta samanlaista ei löydy.

yrityskuva2[1]Kelopuunharmaa Hopealoimu-liuskekivi antaa takka- ja uunimallistollemme ainutlaatuisen ja jäljittelemättömän ilmeen. Hopealoimu-kiven historia ulottuu yli kahden miljardin vuoden taakse. Tällöin muinaisten pienten järvien pohjalle saostui tuliperäisten kivien rapautumistuotteita kerroksittain. Kiven esiintymispaikka on tiettävästi ainoa maailmassa, ja se sijaitsee Pihtiputaalla, Keski-Suomen maakunnan pohjoisimmassa kunnassa.

Vuonna 1983 yritykselle rakennettiin ensimmäinen tuotantohalli koneineen. Takkojen elementtirakenne helpotti tulisijan asennusta ja vakioi laatua. 1990- ja 2000-luvuilla Hopealoimun tyytyväiset asiakkaat ovat levittäneet mainetta suusta suuhun, ja tuotteet ovat raivanneet osuutensa markkinoilla. Aloitimme myös viennin Saksaan: vuonna 1999 Bremenin alueelle avattiin tuotenäyttely. Hopealoimu-tuotteet ovat herättäneet kiinnostusta kauempanakin. Tuotteitamme on viety Saksan lisäksi Ruotsiin, Viroon, Ranskaan ja Japaniin. Onpa Hopealoimu-uuneja toimitettu Namibiaan ja Novosibirskiin saakka.

Luontokin kiittää

Vuonna 2012 voimaan tulleiden päästövaatimusten mukaan Suomessa myytävien takkojen häkäpäästöt saavat olla enintään 3000 ppm (miljoonasosaa savukaasujen kuutiometriä kohden) ja hyötysuhde pitää olla vähintään 70 %. Pihtiputaan Takan tuotteissa on päästy neljäsosaan häkäpäästöissä (600 ppm) ja takkojen hyötysuhde on 89 %. Pienhiukkaspäästöille ei ole Suomessa asetettu rajaa, mutta Hopealoimu-takoissa pitoisuus on 40 mg/m3. Esimerkiksi Saksassa sallitaan 75 mg/m3 pienhiukkaspäästöt.

Vähäisiin päästölukemiin on päästy kehittämällä tulisijan palamiseen liittyviä ratkaisuja säätelemällä ilman määrää ja jakautumista palamisen aikana. Uudet Saksassa testatut, CE-merkityt takkamme kuormittavat ympäristöä enää vähän, koska palojälki on puhtaampi eikä päästökaasuja synny enää samalla tavalla kuin ennen.

Hopealoimun ensimmäinen takkamalli vuodelta 1987.
Hopealoimun ensimmäinen takkamalli vuodelta 1987.

 

Haemme edustajia ja muurariedustajia ympäri maata.
  • Parasta paloa

    Tulisijat toiveittesi mukaan. Suuri tai pieni, perinteinen tai moderni. Kivi, laasti tai kaakeli. Kestävä sekä pestävä. Leivontaan ja lämmitykseen. Energiansäästöön ja tunnelmaan.

25-vuotta