CE EN 15250

Tuunaa ja tilaa mieleisesi takka

Hopealoimu-tulisijojen rakenteesta ja valmistusmenetelmästä johtuen tulisijojen ulkonäköä ja myös muotoja voidaan muuttaa melko vapaasti. Ulkonäköä voidaan muuttaa varsin vapaasti. Tuotantomenetelmästä johtuen asiakkaan toiveet voidaan toteuttaa kohtuullisilla kustannuksilla. Esimerkiksi tulisijan sivupenkki kooltaan 400 x 1000 mm sivujalkoineen maksaa noin 200 euroa. Niin ikään rappauksen värin muutoksen kustannus tulisijassa on noin 50 euroa. Tai esim. Funkkismalleissa pieni penkki luukun alle ja päälle maksaa noin 150 euroa.

1 Rappauspinnan väri

Rappauspinnan väri voidaan valita sisustukseen sopivaksi. Rappauspintana Weber 430 –hiertopinnoitetta. Siitä on saatavissa seitsemän eri väriä – esim. valkoinen, harmaa, tummanpunainen.

Tulisijan pinnoitteena voidaan vaihtoehtoisesti käyttää Tunto-maalia (Tunto-maali karkea). Se voidaan sävyttää lähes kaikkiin Tikkurilan Värikartan väreihin. Tunto-maalissa on myös luonnonkivestä tehtyjä värejä, esim. Tunto-kivi musta tai Tunto-kivi lumikvartsi. Tunto-maali Hienosta voidaan tehdä hyvin sileä pinta, joka voidaan levityksen jälkeen tasoittaa telalla tai sivellä harjalla. Pinnoitettaessa tulisija tuntomaalilla suosittelemme luukun ympäryksen verhoamista kivellä tai kaakelilla, koska luukkujen teräsosat kuumenevat korkeaan lämpötilaan, ja luukkujen ympärille saattaa aiheutua maalin värimuutoksia lämmitystavasta riippuen.

2 Kivipinta

Hopealoimu-kivipinta voi olla sileä hiottu laatta (SL) tai luonnonreunainen 10 mm:n laatta (SLA). Kolmas vaihtoehto on murtopintainen lohkokivi (LK) tai jokin edellä mainittujen kivipintojen yhdistelmä. Myös kivipinta ja rappauspinta yhdessä lisäävät vaihtoehtojen määrää.

Penkkikivet. Tulisijan ulokekivet voidaan jättää pois tai niitä voidaan lisätä tarvittaessa esim. LoimuFunkkis-malleihin. Sivupenkit voidaan mitoittaa kohteen mukaan, penkin maksipituus on 1200 mm ja maksimileveys on tavallisesti 450 mm.

Kivipinnan ja antiikkilaastin kanssa voidaan käyttää viistosti sahattuja kivilaatoituksia, kaarikuvioita, eri kokoisia määrämittaisia sekä luonnonreunaisia laattoja tai edellisten yhdistelmiä taikka epäsymmetrisiä laatoituksia. Myös kivikoristeita esim. lintumotiivi, voidaan käyttää.

3 Kaakelipinta

Tulisijan etuosan kaakeleista vakiovärejä ovat musta, valkoinen ja punainen. Jos vakioväreistä ei löydy sopivaa, asiakas voi valita omat kaakelit, jotka asennetaan toivotulla tavalla.

4 Luukut

CE-hyväksytyissä uuneissa voidaan käyttää vain testattuja luukkumalleja. Tilatessa Hopealoimu-takan voit vakuuttua siitä, että takan luukku on CE-hyväksyttyä tyyppiä. Testatut takkaluukut ovat Pisla 601, Pisla 602, Pisla 301 ja Narvi Future. Erkkeriluukkuina on testattu Pisla 520 (musta tai harmaa), tai Narvi Euroerkkeri. Leivinuunin luukkuna voidaan käyttää Pisla 432, Pisla 620  sekä Narvi Future. Näitä luukkuja voidaan käyttää vaihtoehtoisesti samassa tulisijassa.

Takkaluukut:

Erkkeriluukut:

Leivinuunin luukut:

5 Uunin muoto

Funkkismalleissa Aakenus ja Kultima on etukulmiltaan saatavissa joko terävinä tai viistetyllä kulmalla. Takkaleivinuuni Pallas on saatavissa myös joko viistetyllä kulmalla tai teräväkulmaisena. Joustavuudesta kertoo esim. se, että raskaat takkaleivinuunit voidaan toteuttaa takkana ilman takkaleivinuuniosaa.

6 Uunin korkeus

Funkkismalleissa uunin korkeutta voidaan muuttaa 130 mm:n jaolla, esimerkiksi Olos 160 –mallia saa 173 cm, 186 cm ja 199 cm  korkeana. Perinteisessä takkamalleissa voidaan tulisijan korkeutta helpoimmin muuttaa nostamalla uunia alaosastaan erillisellä korotuskerroksella esim. 100 mm. Lämmönvaihtimella varustettuja uuneja korotetaan yläosastaan 100 – 150 mm.

Haemme edustajia ja muurariedustajia ympäri maata.
  • Parasta paloa

    Tulisijat toiveittesi mukaan. Suuri tai pieni, perinteinen tai moderni. Kivi, laasti tai kaakeli. Kestävä sekä pestävä. Leivontaan ja lämmitykseen. Energiansäästöön ja tunnelmaan.

25-vuotta